25.1.16

Graafiset sukat

Moikka ja mukavaa viikon alkua! Joululahjasukkapostauksessa kirjoittelinkin, että en ole mikään suuri kirjoneuleiden ystävä mutta puna-valkoiset sukat tehtyäni syttyi pieni kipinä siihen puuhaan. Joulun jälkeen puikoille päätyivätkin nämä ihanat turkoosi-valkoiset graafiset sukat, joihin inspiraation ja ohjeen löysin jälleen kerran Pinterestin kautta. Näissä sukissa kuvio on mahtava: langanjuoksut ovat suhteellisen lyhyitä, joten lankaa ei varsinaisesti tarvitse kuljetella mukana. Näin ollen neulominenkin on helpompaa ja kuviosta ei tule aivan niin helposti kiristävä. Ja kyllähän meikä aina graafisesta kuviosta tykkää... Ennen kaikkea näiden sukkien teosta tykkäsin varmastikin sen vuoksi, että tekniikkani kirjoneuleen tekoon on kehittynyt huimasti. Aiemmin kun jälkeä syntyi hitaasti mutta nyt kun tekniikka on hallussa, sukka syntyy hyvinkin nopeasti. Jos sinustakin tuntuu, että kirjoneuletekniikka ei ole ihan hanskassa, kannattaa käydä hakemassa vinkkiä täältä. Jokaisella meillä on oma tyylinsä pitää lankoja ja sormia neuloessa mutta tuolta sain itse vinkit kahden langan pitoon yhtä aikaa. Kun vähän aikaa jaksoi sillä tyylillä harjoitella hi-taas-ti neuloen, nyt se sujuu jo paljon vikkelämmin :)

Mutta takaisin näihin sukkiin... Kuvio oli mielestäni aivan ihana ja aluksi mietinkin sen tekemistä alkuperäisen ohjeen mukaan musta-valkoisena. Minulla oli kuitenkin kesällä ostamaani turkoosia lankaa kerä, joten ajattelin että miksipäs ei! Valkoinen päätyi kaveriksi sen vuoksi, että väriyhdistelmä on aivan lyömätön mutta myös siksi, että sain hyvin kulutettua joululahjaneuleista jääneen valkoisen kerän hieman pienemmäksi. Vanhojen lankajämien käyttö onkin parasta mitä kirjoneuleissa on. Olisin halunnut tehdä kuviota myös jalkaterässä mutta kuvio asettui puikoilla niin, että se ei olisi toistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjoneulesukkahan on lämpimämpi kuin tavallinen sukka langanjuoksujen vuoksi. Tässä tapauksessa se ei ollut kuitenkaan mahdollista, joten päädyin tekemään sukkien teräosan ihan vain turkoosina, joka jo itsessään on minulle hyvinkin kirkas väri. Toki olisin voinut jalkaterän myös raidoittaa mutta siinähän kirjoneuleen lämpö ei olisi tullut niin hyvin esille. Lisäksi olisin joutunut todennäköisesti hakemaan lisää valkeaa lankaa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi kannattanut tehdä vielä joustinneuletta kirjoneuleosion ja kantapään väliin mutta näillä mennään :) Jos sitten seuraaviin sukkiin? graafisetsukat-004 graafisetsukat graafisetsukat-002 graafisetsukat-003 graafisetsukat-001 Lanka: Novita Nalle (turkoosi) ja Gjestal Maija (valkea) 
Puikot: 3mm
Ohje: Black and White Chevron (sis. neulekaavion) 
koko: 38-39

60s, varressa 12 krs 2 kiertäen oikein 2n-joustinneuletta, vahvistettu kantapää, kärki sileää neuletta ja kärkikavennukset tehty sädekavennuksina. 

Näistä taisikin tulla minun suosikkisukat :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti