31.1.16

Maailman parasta pullaa

dallaspulla_2 Heipparallaa! Vaikka täällä Rovaniemelläkin pakkaslukemat ovat tippuneet nollaan niin näin sunnuntain kunniaksi on mukava jakaa maailman parhaan pullan resepti. Näitä leivoin E:n ja isoveljeni iloksi silloin kun mittari näytti reilua 30 pakkasastetta. Pullan leipominen on minulle joka syksyinen asia ja erityisesti korvapuustit maistuvat keltaisten lehtien tippuessa maahan. Viime syksynä pullat jäi kiireiden vuoksi leipomatta joten nyt oli hyvä aika leipoa pakkaseen hieman kahvileipää. Dallaspulla on veljeni suurta herkkua ja hänen pyynnöstään olenkin pari vuotta takaperin opetellut leipomaan sitä. Nykyisin se on myös minun suosikkipullani ja sen kyllä kaikki työkaverinikin tietävät. Ja taitaa E:kin yhtyä nykyisin tähän mielipiteeseen... Pullat ovat nimittäin aikaa hyvää vauhtia pakkasesta hävinneet. Itse en ole vielä ihan Fazerin dallaspullien näköistä saamaan mutta maku on jopa parempi! Ja näiden pullien kohdallahan kaloreita ei sitten lasketa...dallaspulla
Kuvaan unohtui merkata voiteluun tarkoitettu muna, joten ohjeen lisäksi tarvitset vielä 1 kananmunan pullien voiteluun.
Pullataikinan ohjeen olen ottanut muistaakseni Kinuskikissan sivuilta mutta ainakaan nyt en löytänyt sieltä identtistä oman ohjeeni mukaan. Dallaspullien täytteen ohjeen olen taas ottanut Popchef Sami Kurosen blogista. Periaatteessahan tähän sopii mikä tahansa 5dl pullataikina, joten jos sinulta löytyy vanha tuttu hyväksi havaittu taikina niin käytä ihmeessä sitä! Omista pullistani tuli hieman jättikokoisia (yleinen ongelma minulla minkä tahansa pullien suhteen) ja niitä tuli tästä taikinasta n. 30 kpl. Normaalikokoisia pullia tulee tällä ohjeella varmaankin n. 40kpl. 

Dallaspullien ohje:

Sulata voi kattilassa. 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja irpottele joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. 
Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola & muna. Lisää n. 11dl jauhoja pienissä erissä ensin puuharukalla seikoittaen ja lopuksi  käsin vaivaten. Lisää voisula ja loput jauhot.
Anna kohtona n. 45 min. 

Sulata täytteen voi ja lisää siihen vaniljarahka, vaalea siirappi, vaniljasokeri ja vaniljakastikeainekset.

Kauli kohonneesta pullataikinasta levy aivan kuin tekisit korvapuusteja. 
Levitä puolet dallaspullien täytteestä levyn päälle ja kääri korvapuustien tapaan levy rullalle. 
Leikkaa rullasta n. 3cm paksuisia siivuja pellille niin päin, että kierteet näkyvät. 
Anna kohota liinan alla n. 10min. 

Voitele dallaspullat munalla ja laita lusikalla tai pursottaen pullan keskelle klöntti vaniljamössöä. 
Paista 225 asteisen uunin keskitasossa n. 10 - 15min.

Parhaimmillaan nautittuna uunituoreina kylmän maidon kanssa (niinkuin kaikki muutkin pullat). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti