20.1.16

vaaleanpunaiset polvenylisukat ja harmaat pitsilapaset nirkkoreunalla

Heippa! DIY-joululahjapostauksessa mainitsinkin toissajoulun joululahjoista, joiden kuvia en löytänyt kyseiseen postaukseen. Noh, hieman kovalevyä selatessani vastaan tulikin syksyllä 2014 (!!!) ottamani kuvat sen vuoden joululahjoista. Samalla löysin myös parit luonnokset täältä bloggerista, joten aloitetaanpas näistä omista suosikeistani, eli kummini 5-vuotiaalle tomeralle tytölle tulleista polvenylisukista ja lapasista. Nämä ovatkin kuulemma olleet kovassa käytössä :)
Elviiransukat
Polvenylisukkiin löytyi ohje jälleen kerran Novitan sukkalehdestä: Minna Metsäsen suunnittelemat j. polvenylisukat. Lankana käytin varastoistani löytynyttä vanhaa marjapuuronväristä 7 Veljestä. Nämä sukathan ovat siitä mukavat, että menevät arkikäytössä mutta esimerkiksi myös talven juhlissa kauniin pitsiraitansa vuoksi. Malli on muuten todella helppo ja nopea kun pitsikohta tehdään kaventamalla ja langankierroilla, sekä muuten neulotaan ihan vain sileää. Välillä pohkeen kohdalla tehdään kavenuksia ja siinäpä se. Kantapääksi tein sen parhaan mahdollisen: vahvistetun kantapään.
029 031 035 036 Lapasia en ole neulonut vuosiin mutta helpostippa niidenkin teko sujui. Kaisu Haverisen suunnittelema ohje 13. Pitsilapaset nirkkoreunalla löytyi Novitan lapaslehdestä. Langaksi päätyi tummanharmaa 7 Veljestä, sillä harmaa ja vaaleanpunainenhan ovat lyömätön väriyhdistelmä mutta harmaassa ei näy myöskään lika niin helposti kuin vaaleammissa tovereissaan. Nirkkoreunan ansiosta lapaset on helppo sujauttaa käteen. Mielestäni tämä pitsikuvio sopi täydellisesti noiden villasukkien pariksi. Koska less is more monessakin asiassa, näissäkin yksinkertaisen kaunis kuviointi syntyi hyvinkin helposti. Suosittelen kokeilemaan :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti