16.10.14

DIY lettikaulakoru

Jokaisellahan meillä on ne omat aamu- ja iltarutiinit. Minulle tälläiseksi on muodostunut Pinterestin ja Instagramin selailu. Etsin sieltä inspiraatiota omiin askartelu- ja käsityöpuuhasteluihin.  @Novitaknits:in Instagramissa vastaan tuli minut syvästi valloittanut kaulakoru. Vaikka villasukkia tuleekin väännettyä melkein supermummovauhdilla niin joskus on kiva tehdä jotain oikeasti nopeaa pientä puuhastelua. Seuraavalla kauppareissulla kävinkin lankahyllyä koluamassa ja sieltä löytyi kaulakoruun tarvittavaa Novitan Kaislaa -20%. Mietin pitkään pinkin ja persikan välillä mutta ensimmäinen vei voiton. Kaulakorun pykäsin tehdä viime viikon torstaina - juuri sopivasti perjantaina vietettyyn Pukeudu pinkkiin -päivään.

Koska tarkkaa teko-ohjetta kaulakoruun ei ollut niin varauduin Instagramin kuvatekstin mukaisesti kengännauhalla ja Kaislalla. Koska nahkalankaa ei kotoa sattunut löytymään niin korvasin sen ihan mustalla puuvillalangalla. Otin myös varuilta askartelusiimaa, metallilankaa, korukiinnikkeen ja erilaisia helmiä. Mutta näihän minä sen loppupeleissä tein:

1. Leikkasin n. 1 metrin pätkiä Kaislasta niin paljon, että sain letistä halutun paksuisen. Tässä tapauksessa useita kymmeniä.

2. Pyöritin narujen toiseen päähän narujen ympärille useita kierroksia ohutta lankaa ja solmin sen. Teippasin langanpätkät kiinni pöytään ja aloin letittämään. Kun letti oli valmis, pyöritin jälleen ohutta mustaa narua letin päähän ja pujottelin sen neulan avulla niin, ettei letti päässyt purkautumaan.

3. Laitoin kengännauhan toiseen päähän liimaa ja pujotin sen letin toiseen päähän. Sitten otin vähän paksumpaa mustaa lankaa neulan silmään ja pujottelin langanpään letin sisälle. Sen jälkeen aloin kiepittämään lankaa niin, että letin pää ja kiinnityssysteemit peittyi kunnolla. Päättelin ja tein saman toiseen päähän.

Todellisuudessa tähän siis tarvitsin kengännauhan, ohutta ompelulankaa, paksumpaa mustaa lankaa, Kaislaa, teippiä, askarteluliimaa ja neulan. Ja yhden jakson Bonesia Netflixistä. 

En tiedä miten Novitalla tämä on tehty mutta oma tyylini oli tehdä näin :) Tällä hetkellä Novitan nettisivujen mukaan Kaislaa löytyy luonnonvalkeana, mustana, sinisenä, vaaleana khakina, pinkkinä ja vaaleana beigenä. Ja jos hyvä tuuri käy niin poistolaareissa saattaa olla muitakin värejä, esimerkiksi sitä persikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti