27.10.14

Kotiseudun tuliaisia

Blogissa on vietetty nyt pari viikkoa hiljaiseloa. Kävin heittämässä viikon syysreissun kotiseudulla ja sain vielä vieraan tänne pohjolaankin. Nyt on kuitenkin palattu takaisin arkeen ja vielä kerkeää hengähtää ennen loppuvuoden kiireistä työrumbaa. Kotoa roudasin muutaman jutun kuitenkin mukaan tänne. Metsässä kävellessäni ja keräillessäni mietinkin, onko tässä puuhassa mitään järkeä. 

Mutta kyllähän siinä oli! Käpyjä pakkasin toistakymmentä yksilöä mukaan. Kuvassa ovat toki vielä melko märkiä mutta tällä hetkellä ovat kuivia. Katajanoksiakin toin säkillisen tänne ja nekin ovat jo paikkansa löytäneet. Ennen kaikkea menin hakemaan käsihöylällä tehtyjä puukiehkuroita. Jälkimmäisten tuominen sieltä asti oli kyllä oikeasti järkiveto, isältä kun löytyi ylimääräistä puuta, höylä ja tilat kiehkuroiden tekemiseen. Täällä minun olisi pitänyt ensimäisenä rautakauppaan höylä- ja puuostoksille, sekä kehittää teline, johon puukalikan saan höyläyksen ajaksi kiinni. Katajia ja käpyjä olisi kyllä täältäkin löytänyt eikä olisi tarvinnut edes kauas mennä mutta siinä vieressä kun kotona olivat niin eivätpä ne paljon autossa painaneet. Mutta palataan myöhemmin siihen, mitä näistä kotiseudun tuliaisista sainkaan aikaan... Seuraavassa postauksessa esittelen vielä yhdet tuliaiset.

Näin ohimennen on kyllä pakko aloittaa valitus tuosta hämärästä. Kellonsiirto sai aikaan sen, että pimeä tulee vieläkin aiemmin ja tiedän jo valmiiksi, että joulukuussa kuvien ottoon ei riitä valoa kuin parina hassuna tuntina keskipäivällä - jos silloinkaan... Saas nähdä millaiseen kaamossynkkyyteen tänä vuonna vaivunkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti