6.1.16

DIY joulukoristeita

Heippa ja kivaa pakkaspäivää kaikille! :) Kausi alkaa olla töiden puolesta pikkuhiljaa paketissa ja tänään viettelenkin viimeisiä vapaapäiviä. Siispä kovien pakkasten paukkuessa on hyvä hetki ottaa katse niihin joulun tee-se-itse koristeisiin, joita meidän kotoa tänä jouluna löytyi.
IMG_8268 Tästä koristeesta mainitsinkin ohimennen jo DIY-joululahjapostauksessani. Näin tälläisen ihanan enkelin teko-ohjeet pinterestissä syksyllä ja jotenkin ihastuin aivan täysin. Niin yksinkertaista ja niin helppoa mutta silti niin kaunista. Vaikken itse mikään enkeli-ihminen olekaan, tiesin muutaman henkilön joiden joulupaketeista tälläiset tulevat löytymään. Tämän ohjeen pohjalta aloin väkertelemään ja vaikka enkeleistä ei täydellisiä tulltukaan, tuohon tyyliin sopii mielestäni tuollainen sympaattinen epätäydellisyys. Tein monen monta enkeliä, sillä itsekin ihastuin lopputulokseen sen verran, että halusin pari roikkumaan meidänkin joulukuuseen. 
2016-01-061 #kastehelmikoristelu taitaa olla tämän (ja jo viime vuodenkin) hitti joulukoristeissa. Moni bloggaaja ja tavistallaaja ovat askarrelleet erilaisia kuusenkoristeita Iittalan Kastehelmi-tuikkuja käyttäen. Itse tein tällä tyylillä viime vuonna sydämiä punaisella nauhalla varustettuna. Niitä menikin viime vuonna ja tänä vuonna ystäville ja sukulaisille lahjaksi mutta omaan kuuseen päätin tänä vuonna tehdä kahden kokoisia lumihiutaleita. En tiedä mikä siinä on, mutta olen viime vuosina jotenkin ihastunut lumihiutaleeseen paljon! Nämä muotit ostin vuosi sitten joulun alla Pentikiltä. Kastehelmi-kuvion lisäksi painoin kuvioita erilaisilla joululeimasimilla ja Tigeristä ostamillani kirjainleimasimilla. Itse asiassa oma suosikkini tämän vuoden kuusen koristeista on lumihiutale, johon olen kirjoittanut minun ja Eeron nimet. Naruksi valikoitui tänä vuonna musta-valkoinen paperinaru ja mukaan heitin vielä yhden käsittelemättömän puuhelmen. Nämähän minä askartelin jo lokakuun puolella... 
2016-01-06 Ja vielä viimeiseinä muttei vähäisimpänä joulukuusen koristeena on itsetehty latvatähti! Kaupoista ei tietenkään löytynyt mieleistä, joten itsehän sellainen piti tehdä. Parin erilaisen mallin ja valkean & mustan välillä mietin pitkään, kunnes loppujen lopuksi päädyin tähän. Ihanan yksinkertainen mutta kuitenkin näyttävä. Onneksi netistä löytyi jälleen kerran ohjeet tähden tekoon. Piirsin kaksi suurempaa tähtiä kartongille ja toiseen (olisi kannattanut molempaan) piirsin vielä n. 1cm levyiset siivekkeet, joihin sitten liiman levitin. Palaset vain yhteen tähden alaosaa lukuunottamatta, jonne pyöräytin kartongista ja niiteistä kartion, jonka myös niittasni tähteen kiinni. Tattadaa, DIY-joulutähti on valmis! Itseasiassa työkaverit kyselikin tämän tähden ostopaikkaa... :) Sain ylpeänä sanoa, että itsehän sen olen tehnyt! 
kuvat1 Ja sitten muihin joulukoristeisiin... Halusin askarrella oveemme kranssin. Mutta koska oma ovemme on ulkoilman sijaan rappukäytävässä, ei oikeat havut tai varvut tulleet kysymykseen. Tarkoitukseni oli aluksi tehdä kranssi risuista, mutta kun asian hoksasin, oli syksy jo liian pitkällä ja risut aivan liian kuivia. Onneksi olin syyskuun alussa kerännyt frisbeegolf-reissulla käpyjä, jotka sitten kuivuivat syksyn mittaan paperikassissa vaatehuoneessa. Kotona käydessäni isä tekaisi minulle pianolangasta ja liittimestä metallirenkaan, johon sitten kuumaliimailin käpyjä kiinni. Viime vuonna ostamastani tekohavuköynnöksestä muutama oksa kuumaliimalla kiinni ja liitoskohtaan jämänauha koristeeksi. Alunperin tarkoitus oli laittaa kaksi itse tehtyä lumihiutalekoristetta roikkumaan, mutta katsoin yhden parhaimman näköiseksi. Tosin aloin tässä miettimään, että olisiko se sittenkin parempi ilman niitä. Ehkä käpyjä pitäisi laittaa lisää? Lopuksi käytin parin vuoden takaista tekolumisprayta huurteisen lopputuloksen saamiseksi. 

Adventtikynttelikön halusin tänäkin vuonna tehdä. Viime vuonna ostamani Hemtexin numerot laitoin kiinni tavallisiin kruunukynttilöihin ja laitoin neljä kynttilää sekalaisen seurakunnan kynttilänjalkoihin: Iittalan Nappulaa, hopea ylioppilaslahja ja Clas Ohlsonin blogihysterian aiheuttanut betonijalka. Vähän taas tekohavuja ja musta-valkeaa paperinarua. Olisin halunnut hieman erilaisen mutta kun aika loppui kesken niin tällä mentiin :) 
2016-01-062 Makkarikin sai hieman jouluisempaa ilmettä vuosi sitten itse tekemästäni isosta joulusukasta ja vuosien takaisesta minikuusesta. Ohjeen sukkaan otin Neulo1/2014 lehdestä, ohje nro 15: Neulottu joulusukka. Lankana toimi Novitan isoveli. Tein tämän sukan joulukortteja varten, mutta se ei näyttänyt niiden kanssa kovin kauniilta. Onneksi se piristää muuten joulun aikaan. Pidän suuresti neuleiden pehmeästä tunnelmasta talvisin! 

Seuraavana vuorossa on satan-pukki. Pinterestissä (yllättäen) näin kuvan mustasta olkipukista ja hoksasin, että sellainenhan sopisi meidän sisustukseen kuin nenä päähän! Jotain perinteistä mutta ei kuitenkaan ihan perinteisimmissä jouluväreissä. Kotikotona käydessäni sain luvan ottaa ala-asteella ostamani olkipukin tänne ja mattamustalla spray-maalilla maalasin sen mustaksi. Tämä saattaa olla jopa suosikki DIY-juttuni täksi jouluksi. 
IMG_8318 Ikisuosikkini itse tehdyissä joulukoristeissa on kyllä nämä paperinarupallot, jotka kovasti muistuttavat Happy Lightseja. Tänä vuonna ei tarvinnut askarrella yhtäkään, sillä valmiina löytyi valkoisia, punaisia, harmaita ja mustia. Toissavuonna mentiin valkoisilla ja punaisilla, viime vuonna mustilla ja harmailla ja tänä jouluna valkoisila, punaisilla ja harmailla. Halusin nimittäin hieman joulun punaista tänne kaiken sen 50 shades of greyn lisäksi. Sunnuntai-iltana purin kaikki joulukoristeet pois, paitsi nämä. Nämä olivatkin ekat koristeet, jotka laitoin syksyllä kotia piristämään. Tosin punaiset pallot ovat jo varastossa ja valko-harmaat tuovat vielä sitä tunnelmavaloa. 
kuvat Ja tässä vielä laadukkaita tunnelmakuvia, jotka räpsin kännykälläni joulun aikaan. Pentikiltä hain pari punaista koristetyynyliinaa sohvalle, jotta olisi edes hieman enemmän punaista. Alunperin laitoin punaisen verhonkin kuusen taakse, mutta vaihdoin sen sitten valkoiseen. Oli jotenkin liian tummaa ja no, punaista. Clas Ohlsonin paperitähti ikkunassa ilostutti minua jo kolmatta joulua ja hyasintit nyt vain kuuluvat jouluun. Tosin tänä vuonna laitoin ne ensimmäistä kertaa Kastehelmi-kippoihin. Joulun aikaan oli valkoisia ja uuden vuoden aikaan ostin vielä pari vaaleanpunaista. Ovat ne niin kauniita. Työpöydällä oli myös viime vuoden asetelmaa muistuttava asetelma, mutta se sai lähdöt punaisten koristetyynyjen kanssa aika pian joulun jälkeen. Vaikka jouluihminen henkeen ja vereen olenkin, sitä joulutunnelmaa kun luo muille ihmisille töiden puolesta ja kotikin näyttää jouluiselta jo marraskuussa, alkaa sitä oikean joulun jälkeen kaivata jo tavallisen näköistä kotia. Ja joulun aikaan kun koti on koristeiden takia aika runsaan näköinen. 

Moni idea jäi tänäkin vuonna ajanpuutteen vuoksi toteuttamatta, mutta ehkä sitten ensi jouluna? :) Parempi liikaa ideoita kuin liian vähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti