3.1.16

kahden vuoden joululahjat

Mukavaa sunnuntaita! Eilinen lupaus lunastettiin ja tulin tänne kirjoittelemaan vähän niistä joululahjoista järkyttävien kuvien kera. Parempiakaan ei valitettavasti tähän hätään ole tarjolla, joten näillä mennään. Havaitsin, että viime vuoden joululahjat jäivätkin hyvin vähälle kuvaukselle, enkä meinaa enää edes muistaa mitä sitä lahjoihin tulikaan käärittyä. Tämän vuoden lahjat muistan (kiitos muistikirjan, johon aloin kirjottamaan ne ylös) mutta kuvia niistä kaikista ei valitettavasti ole. Ehkä ensi jouluna muistan paremmin? 
DIY
Viime jouluna paketteihin päätyi muutama pari neuloksia. Ainoat kuvat, joka minulta löytyy, ovat näistä ihanista Kaneli-palmikkosukista. Nämä tein vaaleanharmaasta Nallesta ja reunuksen neuloin Novitan lapaslehdestä inspiroituneena nirkkoreunalla (esim. ohje 13). 

Veljen pakettiin päätyi Novitan sukkalehden ohjeen D-mukaiset palmikkosukat tummanharmaasta Nallesta. Samaan pakettiin päätyi myös itsetehtyjä Rocky Roadeja tämän ohjeen mukaan tehtyinä. Olivat kuulemma herkullisia :) 

Eräälle eskarilaiselle neuloin hempeän vaaleanpunaiset sukat 7 veljestä-langasta Novitan sukkalehden ohjeen J: polvenylisukat mukaan. Samaan pakettiin päätyi myös juurikin tuon edellä mainitun lapaslehden pitsilapaset ohjeen numero 13 mukaan tummanharmaassa värissä.

Muistaakseni myös Kerttu-mummoni sai oman osansa sukkatehtailusta: Kerttu-sukat päätyivät pakettiin sinisestä Nallesta neulottuna. 
DIY1
Viime vuonna tuli tehtyä myös sytykeruusuja ensimmäistä kertaa ikinä. Näitä päätyi pakettiin niin tädille, äidille kuin veljen avopuolisollekin. Tädin pakettiin päätyi myös purkki Paholaisen hilloa Hellapoliisin ohjeen mukaan tehtynä
DIY5Elinan pitsiunelmiin ihastuin kesällä ja neuloinkin itselleni sellaiset valkeasta seiskaveikasta. Joulupakettiin päätyi kuitenkin samanmoiset sukat ihanan pirteässä Nalle-langassa. Näihin sukkiin meni lähes kaksi kerää lankaa, sillä kokona näissä oli 41 ja varsihan kirjaimellisesti oli sinne polven asti. Näihin ostin muuten langat jo heinäkuussa Prisman alennuksesta ja tekaisin sukat valmiiksi jo silloin. Tämä on kyllä ehkä tämänhetkinen suosikkimallini sukassa.

Avopuolisolleni päätyi tummanharmaat sukat Seiskaveikasta Jules-sukkien ohjeella. Yli vuosi yhdessäoloa takana ja vasta nyt herra sai ensimmäiset minun neulomani sukat. Jules-sukkien kuviota neuloin tosin vain varteen ja teräosan tein neutraalina tavallisena sileänä neuleena. Tämä sukkamalli on kyllä sukupuolineutraali ja erittäin tyylikäs. Harmi, etten muistanut räpsäistä sukista kuvaa... Minusta on jotenkin vaikea löytää miehille sopivia sukkamalleja. Onneksi nyt on muutama tullut tallennettua ylös, jotta ei tarvitse Eeronkaan varpaiden palella talvipakkasilla. 
DIY3 Rehellisesti sanottuna kirjoneule ei edelleenkään kuulu omiin suosikkeihini mitä neulomistyyleihin tulee, mutta kun työkaveri pyysi jo kesällä lahjaksi villasukkia, en voinut kieltäytyä. Lahjansaajan suosikkivärit valkoinen ja punainen päätyivät talviaiheisiin sukkiin Gjestalin Maijalla tehtynä. Mallin sukkiin otin Drops Designin sivuilta. Vaikkei kirjoneule suosikkini olekaan, jotenkin näiden sukkien jälkeen tuli pieni himo saada puikoille itsellekin kirjoneulesukat - tosin minulle hieman neutraalimmissa väreissä ;) 
DIY4 Aloitetaan ensiksi vaikka näistä oikean puolen sukista. Nallesta löytyi ihanaa marjapuuron väristä lankaa, josta päätin tehdä eräälle käsitöitäni ihailevalle sukulaisnaiselle villasukat. Piirakkasukan ohjetta (Novitan sukkalehti, malli F: piirakkasukat) olen halunnut kokeilla jo useita vuosia mutta koska itselleni olen sellaiset sukat saanut lahjaksi, odottelin oikeaa henkilöä, jolle voisin tehdä lahjaksi kyseisellä kuviolla sukat. Näihin sukkiin virkkasin vielä piparkakkureunan lisäksi. Tämä taitaakin olla ehkä yksi suosituimmista pitsisukkamalleista. 

Vasemmalta puolelta löytyy puolestaan virkkaamani ja sokeri-vesitärkillä tekemäni pitsikello tädilleni. Samalla idealla olen 1,5 vuotta sitten virkannut leikkimökkiini valkoisen pitsikellon. Tähän kelloon valitsin malliksi Lankavan Tähti-maton ohjeen, jonka toteutin Hjertegarnin Cotton nr8 vaaleansinisellä langalla. Tähänkin virkkasin reunaan piparkakkureunan. Sen jälkeen kastelin "pitsiliinan" kauttaaltaan 1:1 sokeri-vesi seoksella ja pingotin kelmulla päällystetyn silityslaudan päälle kuivumaan. Kun kellotaulu oli kauttaaltaan kuiva ja jäykkä (taisi mennä n. 48h), liimasi kuumaliimalla kellokoneiston paikalleen ja kello oli valmis. Näissä tärkätyissä käsitöissähän on tärkeää muistaa, että tuote ei pääse kostumaan ollenkaan tai se läsähtää. Näin ollen tämäkään kello ei saa esimerkiksi jäätyä.  
DIY2 Ja tässä vielä paketteihin viime vuonna (yläpuolella) ja tänä vuonna (alhaalla) askartelemani pakettikortit. Viime vuonna embossasin valkoisia lumihiutaleita ruskean paperin väriselle kartongille ja kirjoitin toivotukset joko tussilla tai dymolla. Tänä vuonna embossailin valkealla ja hopealla mustalle kartongille sekä mustalla leimasinmusteella valkoiselle kartongille. Tänä vuonna paketit käärin pääasiassa valkoiseen, mustaan, punaiseen, voimapaperiin tai valko-kulta-raitaiseen lahjapaperiin. Meidän kuusen alta punaista paperia ei löytynyt ollenkaan. Nykyisin tulee kyllä tilattua oikeastaan joka vuosi ennen joulua leimasimia Finnstamperilta. Niillä näistäkin suurin osa on tehty... 

Yllämainittujen lahjojen lisäksi itsehtyiden lahjojen joukkoon päätyi vadelmamarmeladit (vadelmia, hillo-ja marmeladisokeria, vettä), puolukkahyytelö anopin ohjeella, pari joulukoristetta (niistä lisää myöhemmin), granola, nahka-avaimenperä ja viinipullonkorkki-avaimenperä (tähän tyyliin), sytykeruusuja sekä niitä aiemmin mainittuja Rocky Roadeja. Tänä vuonna korvasin osaan Rocky Road taikinaan vaahtokarkit kuvatuilla karpaloilla. Oli muuten maukkaita! :) 

Tällaisilla lahjoilla on parina jouluna tullut lahjottua. Palataan seuraavan kerran asiaan vaikkapa meidän itsetehtyjen joulukoristeiden kanssa ennen kuin kevät puskee kovaa vauhtia päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti