2.2.16

Joulun paras lahja

Nyt tulee mielestäni hyvä vastapaino edelliseen designhaaveilupostaukseen vaikka materiasta onkin kyse. Minä olen hyvin innokas tekemään käsillä askarteluja, tuunailuja ym. käsitöitä. Tälläinen olen ollut aina pikkutytöstä asti kun ulkoillessani lähdin kävelemään isän verstasta kohti, jossa puukkoloitiin (=vuolla) yhdessä ja asioita tehtiin höyläpöydällä (=höyläpenkki). Kuusivuotiaana isä opetti minut virkkaamaan ja aina kun jätin pannulapun yöksi odottamaan seuraavaa päivää, aamulla herätessäni se oli valmis. Ensimmäiset ompelukokeilut tein isän avustuksella Singerillä 7-vuotiaana. Isä avusti kaikissa käsityöjutuissani ja no, sama meno jatkuu edelleen. Olen siis ehdottomasti perinyt käsillätekemistaitoni tai ainakin innostukseni isältäni ja tämä lieneekin se syy, minkä vuoksi arvostan erilaisia itse käsillä tehtyjä asioita. Isän tyttö täällä siis hei. Vaikka meiltä designhankintoja löytyykin, tärkeimpiä asioita minulle kotona ovat mm sängynosat ja parvekkeen kalusteet (kaikki isäni tekemiä) sekä viinipulloteline (veljeni tekemä). Design jää itsetehtyjen tuotteiden rinnalla minun arvomaailmassani kakkoseksi. Reilu kuukausi takaperin Joulupukki toikin meille taas yhden tunnearvoltaan hyvin merkittävän lahjan...
saunakiulu2 Isä kyseli joulun alla, että mitäs joululahjoja haluaisimme. Mainitsin monen eri lahjavaihtoehdon ohella kaivanneeni löylykiulua, sillä vaikka meillä tästä asunnosta valmiina moderni hyvä kiulu löytyikin, haaveilin omasta (isän tekemästä) kiulusta. Lahjoja saimme joulun aikaan vähän turhankin runsaasti ja jätin viimeiseksi avattavaksi vanhemmiltani tulleen paketin, jonka sisällöstä minulla ei ollut hajuakaan. Avasin laatikkoa jännittyneenä ja sieltä paljastui se, mitä olin viime keväästä asti salaa toivonut: isän itse tekemä löylykiulu ja kauha! Lisäksi sieltä löytyi pari pellavapeflettiä sekä löylytuoksulle tarkoitettu saunapukki (mitäpä sitä muuta joulun ammattilaisille antaisikaan). Isälle tuttuun perinteiseen ja erittäin taidokkaaseen tyyliin tehty kiulu ja suurelta puurolusikalta näyttävä kauha olivat ehdottomasti joulun paras ja arvokkain lahja. Pakettiin oli meinannut päätyä kuulemma paketti riisiryyniä, eli en ollut ainoa kuka huomasi kauhan joulupukkikoon puurolusikkamaisuuden. Vaikka moderneista esineistä pidänkin, tästä haaveilin juurikin perinteiseen tyyliin tehtynä. Lisäksi tämä lämpökäsitelty puu sopii väritykseltään hyvin meidän tavalliseen puiseen saunaan. Käsillä tekemisen taito on mielestäni yksi arvokkaimmista taidoista ja näin hyvää ei saa edes kaupasta ostettua. Puhumattakaan siitä tunnearvosta, mikä tähän lahjaan sisältyy. Niinpä voin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että tehkää ja antakaa itsetehtyjä lahjoja ihmisille. Ne ovat paljon arvokkaampia kuin yksikään kaupasta hankittu :)
saunakiulu Joulun jälkeen meillä on on ollut ilo saunoa uuden kiulun ja kauhan lisäksi myös uusien pyyhkeiden ansiosta. Kummitätini paketista paljastui meidän toivomiamme suosikkpyyhkeitä: Luhta Homen Aalto-sarjan kylpy- ja käsipyyhkeet värissä vesi. Nämä pyyhkeet ovat ihanan pehmeitä ja loistavaa laatua. Ennestään meiltä löytyykin käsipyyhkeet mustana ja kylpypyyhkeet turkooseina. Näitä on tarkoitus keräillä ihanien värien eteen tullessa hieman lisääkin. Ainakin viime keväänä mallistossa oli aikamoisia herkkuvärejä, joita itseasiassa hankin lahjaksi ylioppilaaksi pääseelle ystävälleni. Joten jos itsetehdyt lahjat eivät ole sinun juttusi, kannatan hankkimaan laatua ja tässä on yksi hyvä vaihtoehto siihen ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti