17.4.16

k e v ä t k o t i

2016-04-17 Aikainen lintu madon nappaa, joten aamulenkin ja aamupalan jälkeen tein viikkosiivouksen ja näinpä koti oli siisti yhdeksän aikaan. Samalla päätin napata pitkästä aikaa muutaman kuvan täältä kotoa niistä näkymistä, joista tällä hetkellä tykkään todella paljon. Jos viime kevään trendiväri sisustuksessa oli sininen niin tänä keväänä se taitaa olla vihreä. Varsinkaan tumma vihreä ei kuulu suosikkiväreihini (paitsi viherkasveissa) mutta vaaleampaan limeen olen kyllä tykästynyt. Pieninä palasina lime on ihan jees, vaikka pääsääntöisesti enemmän pastellisävyistä tykkäänkin. Viime kesänä hain uuteen kotiimme hieman jenkkityylistä sisustusta (jonka myöhemmin totesin sopimattomaksi) ja samalla hankin Anttilasta Bouclair Homen murretun limet graafiset koristetyynyt. Niihin minulla on ollut tietynlainen viha-rakkaussuhde mutta syntymäpäivähortensiani saannin jälkeen aloin haaveilemaan kotiin hieman enemmän vihreää väriä. Pääsääntöisesti kotiimme vihreää sävyä on tuoneet viherkasvit, joita löytyy eri sävyisinä ympäri kämppää. Olohuoneeseen laitoin kuitenkin kyseiset tyynynpäälliset ja ainakin toistaiseksi tykkäilen. Jotenkin tämänhetkinen olohuoneemme sisustus tuo itselleni mieleen rohkean ja rönsyilevän jenkkityylin mutta vielä tässä mittakaavassa se sopii hyvin skandinaaviseen suhteellisen minimalistiseen sisustukseen. 
IMG_8974 IMG_8936 Olohuone on edelleen se kohta kodissamme, johon en ole täysin tyytyväinen. Kuitenkin tällä hetkellä tila näyttää kokonaisuutena suhteellisen onnistuneelta, vaikka siitä löytyykin usea eri toiminto ja kalusteita riittää. Olohuoneen ulkopuolella oleva parveke syö paljon olohuoneen valoisuutta esimerkiksi verrattuna viereiseen makuuhuoneeseen, mutta onneksi parvekkeesta päästään nauttimaan kesällä taas täysin rinnoin. Tuohon työpöydän päälle syksyllä rakentamani hyllykompleksi on muuttanut tämän kevään aikana muotoaan niin, että valkoisen laatikon päällä ollut musta laatikko on löytänyt uuden sijaintipaikan ja itse tekemäni valaisin löysi arvoisensa paikan. Tämän parempaa ratkaisua tuohon kohtaan emme ole keksineet mutta ainakin toistaiseksi pidän tuosta. E:kin palasi perjantaina Pyhän-reissultaan lopullisesti takaisin kotiin ja osti minulle eilen kaupasta tulppaaneja<3. Taitaakin kevään tulppaanikausi vedellä pikkuhiljaa viimeisiään... 
niemeke Keittiöstä täällä ei olekaan näkynyt juurikaan kuvia String Pocketia lukuunottamatta. Keittiö on nimenomaan yksi niistä syistä, miksi ihastuimme tähän asuntoon alunperin. Täällä kun on säilytys- ja työtilaa huomattavasti enemmän verrattuna aiempaan asuntoon. Tuo jälkiasennuksena tehty liikuteltava niemeke on kyllä yksi järkevimmistä ratkaisuista, mitä tähän asuntoon on tehty. Keittiö itsessään on mielestäni aika pieni kaksioon ollessaan alunperin vain yhdellä seinällä. Niemekkeen tilalle on ilmeisesti pohjapiirustuksessa kaavailtu ruokapöydän paikka, mikä tietysti tilaan sopisikin hyvin. Onneksi meillä ruokapöytä sopii myös olohuoneen puolelle. Periaatteessahan ruokapöytää ei niemekkeen ansiosta edes tarvitsisi! Erityisesti minä vietän paljon aikaa niemekkeen ääressä, sillä syön siinä aamupalani, istun läppärillä (tälläkin hetkellä) sekä teen opiskeluun liittyviä tehtäviä. Vaikka niemekkeen vetolaatikot ja seinälle kiinnitetty yläkaappi ovat eri sarjaa alkuperäisten kiintokalusteiden kanssa, hieman yllättäen minua se ei edes häiritse. Keittiöön vihertävää väriä viherkasvin lisäksi tuovat omenat sekä ikkunoilla kasvavat herneenversot. Voisi melkein sanoa, että meidänkin kodissa vihreä on pop.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti