27.5.16

kesäpartsi

kesäpartsikollaasi

Parin viileämmän viikon jälkeen on taas saatu nauttia lähes 20 asteen lämpötiloista, joten olihan se jo korkea aikakin laittaa parveke kesäkuntoon. Toissapäivänä irrotettiin E:n kanssa meidän parvekkeelta edellisten asukkaiden tekemät puulaatat ja imuroitiin ja pyyhittiin koko paikka puhtaaksi. Samalla pesaisin parvekelasit ja tekaistiinpa päivän aikana myös eurolavahylly valmiiksi (tai ainakin melkein). Meillähän on parveke aikalailla etelän suuntaan, sillä aurinko paistelee juurikin päivän parhaaseen aikaan tuohon. Lasit luovat hyvät olosuhteet pikkuiselle hyödykepuutarhalle ja niitä avaamalla saadaan lämpiminäkin päivänä ilma kiertämään. Parvekkeen kesäkuntoon laittamisen jälkeen siellä onkin tullut vietettyä aimo ainnos päivästä, aamupalan ruokailusta iltasurffailuihin. Parvekkeelle paistaa mukavasti myös ilta-aurinko. Viime kesänä parvekkeen käyttö jäi säiden vuoksi vähäiseksi mutta tänä vuonna haluan viettää siellä paljon aikaa!

kesäpartsi1 kesäpartsi2 kesäpartsi3 Kuvassa näkyvän isän tekemän ja minun suunnitteleman yrttihyllyn lisäksi tekaistiin E:n kanssa parvekkeen toiselle umpinaiselle seinälle tosiaan eurolavoista hyllykkö parvekelaatikoille. Yrttihyllyssä kasvaa basilikaa, persiljaa, ruohosipulia ja minttua, sekä pikkuisessa parvekelaatikossa salaattia ja ruukussa testissä ekaa kertaa myös kuukausimansikka. Eurolavahyllyn laatikoista löytyy pinaattia, lehtikaalta sekä sokerihernettä. Yrttihyllyn vieressä kasvaa valkeassa ruukussa Eeron toiveesta chiliä ja eurolavahyllyn viereisissä sinkkiämpäreissä retiisiä ja porkkanaa. Tarkoituksena on laittaa vielä perunaa kasvamaan hieman isompaan ämpäriin mutta toistaiseksi perunat ovat vasta itämisvaiheessa... :) Onneksi vanhan uskomuksen mukaan 6.6. Kustaan päivä on otollinen aika perunan istutukselle.

Hyllyköiden lisäksi parvekkeelta löytyy tosiaan pieni istuinryhmä sekä isäni tekemä puinen laatikko, jonka päällä on pehmeä istuinosa. Tuossa laatikossa säilytän kaikkia kukkaruukkuja, multaa ja puutarhanhoitovälineitä. Lisäksi se on todella näppärä lisäistuin. Ainakin tähän asti näillä kalusteilla on pärjätty mutta tokihan kunnon löhöilypaikka olisi mukava. Parvekkeella oleva matto on yksi edellisen asunnon matoista mutta tarkoitus on se korvata lapsuudenkodistani löytyvällä räsymatolla. Löhöilypaikan lisäksi myös esimerkiksi sähkögrilli olisi aika jees...

kesäpartsi4 Kesäkukkina on tosiaan tänäkin vuonna valkoisen ja violetin sävyisiä pikkuorvokkeja. Niitä olen istuttanut metalliseen astiaan terassipöydälle ja pariin Clas Ohlsonin betoniruukkuun. Orvokit ovat mielestäni todella kauniita ja mahtavaa niissä on se, että ne kestävät lämpöä hyvin. Tiesittekö muuten, että orvokin kukkia voi syödä? 

All in all, tykkään hirvittävästi tuosta meidän parvekkeen ilmeestä! Se eroaa sisustuksellisesti kämpän muusta sisustuksesta mutta mielestäni parveke saakin olla vähän enemmän do-it-yourself-tyylinen. Sitä tällä hetkellä rakastamaani industrialhenkeä parvekkeelle tuo omalla tavallaan tietysti tuo kuormalavahylly, mutta myös peltiset ämpärit ja dymo-pyykkipoika-kasvikyltit. Yrttiruukut ovat aivan tavallisia terrakottasaviruukkuja, jotka olen pari vuotta sitten maalannut liitutaulumaalilla. Aiempina vuosina olenkin liidulla kirjoittanut niihin yrttien nimet mutta tänä vuonna päätin tehdä vaihteeksi nuo uudet kyltit. Ruukut palvelevatkin hyvin tällä hetkellä ihan vain mustina ruukkuina. Parvekkeella ei ole vielä aivan niin vihreää kuin toivoisin, mutta sehän johtuu vain siitä, että kylvetyt siemenet eivät ole aivan vielä ennättäneet kasvaa. Onneksi ne kuitenkin ovat itäneet, joten olettaisin tähän tulevan kesän myötä muutosta ;) 

Palataanpas parvekeasioihin vielä kesän aikana! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti